Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Såg till min stora förfäran att receptet försvunnit från bloggen, så här slänger jag upp det igen. Avsluta med resten av laxblandningen och till sist spenatröran
Vi köpte för ett tag sedan ett helt lamm tillsammans med vänner. Vart ni än bor i landet så borde ni kunna hitta er egen gård att handla från (eller bra återförsäljare så klart)
Till skillnad från sallad ska den också helst stå en stund med dressingen innan man äter den. Jag använde förutom grönkål, färsk gul lök och vitlök frånlandet
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. När baconen är tillagad lägger jag i ren klick smör, rotselleri och lök
Jag avnjöt mina klassiska scones med en kopp varm te till – så gott och bästa starten på helgen. Antingen kör man det klassiska receptet eller testar något av de nyttigare varianterna, tex kvargscones, citron- och solrosscones eller honungsscones
Det kommer bli fler kvällar med recept från Turkiet under det kommande året, jag letar också efter en riktigt bra Turkisk restaurang i Stockholm – för att leta inspiration till fortsatta kulinariska äventyr – tipsa gärna i kommentarsfältet
Denna soppa var det restaurangklass på, testa den. Bilder från gårdagen. Rör tills jästen löst sig. Parma av god sort med lite olja på och en briebit där det översta skitet skärs bort och nötblandning trycks ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.