Jag blandade quinoan med tahini för att göra det lite klibbigare, så att det fastnar på noribladet. Mest för att jag tyckte det var kul och lite annorlunda att ha avokadon utanpå rullen, istället för inuti den
Rödbetshummus är extra gott på detta fröknäcke från Cecilia Folkesson som jag brukar göra. Hummus är väldigt gott att äta som pålägg eller istället för sås till en sallad
Startar denna underbara morgon med ett supergott och nyttigt hemmagjort glutenfritt fröknäcke. Jag delar med mig av receptet som jag fick av en kollega på jobbet
Vem klara sig utan ett gott fröknäcke idag. Men detta ändrades det genast på av undertecknad som bytte ut det mot kokosnötsmjöl, mandelmjöl, pofiber mm
- 3 dl quinoa. 3 dl quinoa. Jag är egentligen ingen grötätare men den här gröten som jag hittade i Elle mat & dryck och modifierade lite är riktigt god
Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken. 1fröknäcke. 1Servering fröknäckeInkokt lax. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig"
Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken. 1fröknäcke. 1Servering fröknäckeInkokt lax. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.