Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Fisksoppa. Platta ut brödet med kavel och rulla ihop. Aioli. Ställ in en ugnsform med vatten i ugnen. Pensla med vatten när det kommer ut och låt stå utan bakduk en kort stund
Toppa soppan med lite färsk persilja och servera tillsammans medaioli och en bit bröd. Slå över vinet och låt reduceras tillsammans med rotfrukterna i några minuter
Fisksoppa kan ju varieras på en del olika sätt. Server med en klick aioli och en bit focaccia. Själv tycker jag det är godast när den görs med tomater hellre än grädde
En riktigt smakrik fisksoppamed smak av tomater, apelsin och vitlök. När det kommer till middagsmaten idag så får sambon stå för både inköp, planering och tillagning av den eftersom jag inte ska vara hemma, men till er andra tänkte jag bjuda fisksoppa
Fisksoppan är riktigt bra, men inte perfekt. Skönt det med kocken för honom gillar vi skarpt. Lite snålt med fisk är det dock, sen saknar vi lite skaldjur
Det här är utan tvekan den godaste fisksoppan ever. Med rotfrukter och olika fisksorter är den dessutom väldigt mättande, även en hårt tränande ishockeyspelare ser den som en mycket godkänd middag
Smaka av med salt och peppar. 250 g räkor med skal. Receptet gäller för 4 port 400 g fiskfiléer 250 g räkor med skal 1 purjolök 1 morot Arla® Svenskt Smör 1 msk vetemjöl 8 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.