Jag måste slå ett slag för min Chiapannacotta med blåbär. Så enkel med få ingredienser, och så god. Konsistensen är riktigt krämig och smaken rund och mjuk
Nästa rätt på nya meny är inte den här fredagsdesserten. -) men det är en passionmousse. Passionsmousse ger ca 6 portionerPassionspuré 180 grGelanting 6 grKoka hälften av purén i med gelantinet
Nu kommer i allafall som utlovat men dock lite för sent fredagsdesserten. Den här veckan har varit lite konstig med tanke på att jag varit i tyskland i några dagar
Marsala Brulé bakas i 95 grader ca 30 minGrädde 200 grÄggulor 35 grSocker 40 grVaniljstång 1/4 stMarsala vin 15 grSkrapa vaniljstången och blanda det med grädden. 40 gr
Då var det fredag igen i dag har jag bakat en smarrig PekanötspajMördeg 180 grader 5 minMjöl 240 grSocker 120 grSmör 120 grBakpulver 2,5 grÄgg 1 stBlanda mjöl,socker, kalltsmör och bakpulver så det får sand konsistens ha därefter i ägget. 240 gr
Äggvita 75 grSocker 40 grCitronsaft 5 grDessa tre vispas till en fin maräng, man ska kunna vända marängen upp och ner över huvudet, då vet man att den är tjock nog. 40 gr
Kaffe mousse ca 6 stÄggula 50 gr vispas fluffigtVatten 30 grNescafe 6 gr (eller espressokaffe om man har det)Socker 75 grKoka dessa tre och häll på dom uppvispade äggulornaSen behöver vi en maräng så vispa dessa hårtÄggvita 40 grSocker 45 grGelantinblad 1,5 bladBlötlägg gelantinet i kallt vatten, smält det sedan och blanda ordentligt ner det i kaffeblandningen. Grädde 180 grFyll upp i glass eller valfri form, det konstiga här är att jag la upp hela receptet i natt men av någon konstig andledning föll receptet bort, men nu så för er alla kommer Fredagsdesserten. 40 gr
Jag har haft lite bloggtorka men nu är jag tillbaka med en enkel och god fredagsdessert. Sommaren har varit lugn och skön och nu väntar en massa spännande saker, tex min hemsida som snart är färdig
Det här är den godaste fredagsdesserten jag gjort hittlis, jag bara log när jag åt den i dag. Jag börjar få vårkänslor och jag har börjat se fram i mot stora saker som händer i mitt konditorliv framöver, mer om det om några veckor
Då var det dags igen och i dag har jag gjort en enkel svartvinbärsmousse. Svartvinbärspuré 225 gr Lättast är att ta frysta svartvinbär och värma dom lätt, mixa och sedan passera dem genom en sil
Denna vecka så har jag tänkt att vi ska göra en superenkel och god cheescake. Cheesecake ca 6 st portionerTill botten behöver man digestivkex som man mixat och blandat med lite osaltatsmör
Du behöver följande och receptet räcker till ca 6 pesonerÄgg 2 stSocker 140 grvatten 30 grVispa äggen fluffigt och koka sockret med vattnet till 121 grader. 140 grvatten
Ägg 400 gr (rumstempererade)Socker 200 grVispa dessa i 20 minMjöl 200 grPotatismjöl 20 grBakpulver 6 grSikta dessa och ha det i försiktigt för hand när det vispat i 20 min. Ha en underbar sommar allihopa mvh Daniel 400 gr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.