Idag blev det snabbfixad lax med grönsaker och saffransyoghurt. Blanda med yoghurt. In i ugnen 225 grader en halvtimme eller såSaffransyoghurt2,5 dl yoghurt av medelhavstyp0,5 g saffran (tyvärr inte från Essencefabriken eller hötorgshallen, men apotekets är rätt ok också)0,5 tsk salt1. Mortla saffran med salt2
Inlägget Fredagslaxmed pasta och pesto publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Till middag blev det enkla laxfjärilar med tagiatelle, spenat, körsbärstomater, vitt vin och den godaste peston jag någonsin smakat
På eftermiddagen svänger man förbi fiskhandlaren och får med sig en bit laxfilé. Väl hemma så skjuter man in laxen i ugnen, skivar salladen och häller upp ett glas vin, som man sippar på medan allt blir färdigt
Späd på med buljongen lite i taget. Lägg i riset och fräs på ytterligare 2 minuter på medelvärme. Efter en härlig ostbricka blir det ju alltid lite bitar kvar man lägger in i kylen och slänger några dagar senare
I princip omöjligt att misslyckas med. Den här rätten är snabb och löjligt enkel att laga, supergod och till och med LCHF om du utesluter sockret på laxen
Vänd ner riset och låt det fräsa med en stund. När riset är "al dente", mjukt men fortfarande med lite tuggmotstånd kvar, är det dags att röra ner resten av smöret och osten
Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar. Servera laxen med vildris eller pressad potatis och frästa wokgrönsaker
Vänd ner riset och låt det fräsa med en stund. När riset är "al dente", mjukt men fortfarande med lite tuggmotstånd kvar, är det dags att röra ner resten av smöret och osten
Som med det mesta jag lagar så funkar det förstås även som middag. Sen använder jag crème fraiche smaksatt med senap och schalottenlök och mycket färsk citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.