Väldigt snäll i smaken. Utgå från principen. Förläng riskoktiden och addera mer vatten då kokningen av riset stannar av när man har ner ärtor och ost. Följer man receptet blir riset al dente. Barnen gillar skarpt!!
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. 2 kycklingfiléer
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Jag hade gärna gett mig ut i skogen idag med någon kunnig svampplockare, men nu är det mina ben och fötter som sätter stopp för en härlig stund i naturen
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Kommentarer
manuela-2
Väldigt snäll i smaken. Utgå från principen. Förläng riskoktiden och addera mer vatten då kokningen av riset stannar av när man har ner ärtor och ost. Följer man receptet blir riset al dente. Barnen gillar skarpt!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.