Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Ta ut och lägg på galler för att svalna med bakhanduk ovanpå. Sätt in formarna med degen i kall ugn (mitten av ugnen) , slå på den på 200grader, låt grädda i 1timme
Det blev supergott, och är väldigt nyttigt, fullt med bra fetter, fibrer och mineraler. Efter att ha kikat på några recept bestämde jag mig för att freestyla ihop ett bröd av det jag hade i skåpet hemma
Dessa godbitar innehåller dock oftast nötter och därmed inte lämplig för alla att förtära. Basen består av kokos där jag adderade torkade aprikoser och färska dadlar
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör. ut jästen. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl
Täck bunken med plastfolie och jäs i 1 h. Täck med aluminiumfolie och sänk värmen till 175 grader. Jag gjorde bara halv sats vilket jag ångrar i efterhand
Dela aprikoserna på längden. Koka bitarna i en liten kastrull med vitvinsglöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. 100g soltorkade aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.