Ta av det översta lagret bakplåtspapper och vänd ner kakan i stekpannan (med pappret uppåt) Det gör ingenting om kakan är lite större än stekpannan för köttet kryper ihop jättesnabbt och blir enliten rund kababkaka i mitten
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningenbygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkrecept med rabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova en rabarberspritzer
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Originalreceptet, på den smarriga röstirullen, hittade jag för ett tag sedan på den mycket trevliga bloggen 'Mårtenssons kök' (se här)
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen (karamelliserade mjölken) och fördela ut över cheesecaken, strö över resten av jordnötterna och servera
bara du angeringredienser, tillagningstid, svårighetsgrad lätt/medel/svår etc. Vi kan väl hoppas på att den första snön kommer snart och lyser upp hösten lite, eller vad säger ni
Lägg köttbitarna i grytan tillsammans med, schalottenlökarna, vitlöken, morötterna och lagerbladen. Ibland, när jag lagar vissa rätter, funderar jag på om de verkligen är värda ett blogginlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.