Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Pajskal. 100 g smör. 200 g digestive. 2 msk strösocker. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen väl i en matberedare tillsammans med sockret
När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken och hackad mandel till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning som ej är för lös
Efter provbakningen av brownien och ett par andra recept har jag kunnat konstatera att recepten är tydligt skrivna och enkla att följa med alla mått angivna i såväl gram som deciliter/antal/msk/tsk/krm, vilket gör det enkelt att lyckas oavsett hur man väljer att mäta upp ingredienserna
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Koka upp grädden och häll över chokladen, mixa slätt med stavmixer. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm i diameter och två remsor med bakplåtspapper på insidan av formen
114 g havssalt. Arbeta degen med krok på mellan hastighet i 10-15 minuter, tillsätt sedan lite i taget av smöret och kör tills degen är glansig och elastisk. Kavla ut 1 cm tjocka rundlar i strösocker
Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. 1125 g smör, smält och avsvalnat. 1210 g vetemjöl (3,5 dl) 9 g bakpulver (2 tsk) 5 g kanel (1 msk) 3 g nejlika (1,5 tsk) 3 g ingefära (1,5 tsk) 3 g kardemumma (1,5 tsk) 125 g smör, smält och avsvalnat 170 g strösocker (2 dl) 80 g farinsocker (1 dl) 110 g ägg (2 st) 100 g grädde (1 dl) 60 g frysta lingon (1 dl) smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Vänd skivorna efter halva tiden. I detta inlägg följer marinadreceptet som utlovat. Passa då på att exempelvis göra en sås av den sky som köttbiten gav ifrån sig under ugnsbaket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.