Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter (tiden varierar beroende hur kladdig du vill ha den), eller tills kakan har fått en jämn, ljusbrun färg. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 200 g vit choklad
Toscakakor enligt receptavRoyFares. Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Häll smeten i formen, jämna till den och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter (tiden varierar beroende hur kladdig du vill ha den), eller tills kakan har fått en jämn, ljusbrun färg
När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken och hackad mandel till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning som ej är för lös
Inspirationen till recepten har RoyFares hämtat från Sverige, USA och Frankrike, vilket märks på blandningen av hallongrottor, jordgubbskräm, cupcakes, donuts, macarons och éclairer
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Koka upp grädden och häll över chokladen, mixa slätt med stavmixer. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm i diameter och två remsor med bakplåtspapper på insidan av formen
114 g havssalt. Arbeta degen med krok på mellan hastighet i 10-15 minuter, tillsätt sedan lite i taget av smöret och kör tills degen är glansig och elastisk. Kavla ut 1 cm tjocka rundlar i strösocker
1125 g smör, smält och avsvalnat. 1210 g vetemjöl (3,5 dl) 9 g bakpulver (2 tsk) 5 g kanel (1 msk) 3 g nejlika (1,5 tsk) 3 g ingefära (1,5 tsk) 3 g kardemumma (1,5 tsk) 125 g smör, smält och avsvalnat 170 g strösocker (2 dl) 80 g farinsocker (1 dl) 110 g ägg (2 st) 100 g grädde (1 dl) 60 g frysta lingon (1 dl) smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Väldigt god – men söt, så det räcker med en liten bit/person. Även om jag egentligen gillar bakverk som är enkla och har få ingredienser så lockas jag ibland av sånt som tar lite mera tid
Spara recept. Häll allt genom en sil och låt rinna av. Häll mandlarna genom en sil och låt rinna av. Blanda sedan lite i taget av vaniljkrämen med mandelmassan till en slät och fin kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.