I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfriatekakor. Glutenfriatekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 2 dl glutenfria havregryn
10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Vad passar bättre till frukost en lördagmorgon än nygräddade tekakor. Pensla tekakorna med ägg. Platta till tekakorna med handen, ca 1 cm tjocka, och lägg dem på bakplåt
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Låt tekakorna svalna under en bakduk, gärna på ett galler. Lyft bitarna med degskrapan över på plåt med bakplåtspapper och platta mycket försiktigt ut dem till 1 cm tjocka tekakor
Arbeta på lättmjölat bakbord och forma till tekakor, som läggs på bakpapperklädd plåt. Temat på månadens sötsak hos Söta saker är frukost, och dessa tekakor är mitt bidrag
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
I går gjorde jag ett nytt försök med kalljästa tekakor och resultatet blev mycket bättre, i receptet har jag använt druvskalsmjöl (skall försöka få in det i Chocodelis webbshop under våren), men det går att byta ut mot majsmjöl
Nyttiga, mjuka och goda tekakor som håller sig saftiga i flera dagar. Glutenfria grova tekakor (10 st). Dela degen i 10 delar, rulla till bollar och platta ut till tekakor. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Glutenfria grova tekakor (10 st)
I dag så har jag bakat tekakor, det är ett receptsom jag har fått av en bloggläsare Lotta. Om ni har sett här i bloggen så har jag juförsökt att baka tekakor förut men misslyckatshelt och hållet, så här såg dom ut då, men dom härtekakorna blev jätte goda, jag halverade lottas recept
I dag har vi bakat hamburgerbröd och tekakor och faktiskt lyckats på första försöket. För tekakorna använde vi några skålar för att tekakorna skulle bli lite större
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.