Men när bullarna kom ur ugnen och såg stora och saftiga ut högg hon in på en och lyckan var total. så jag bakade glutenfria kanelbullar, bara därför Goda kanelbullar, glutenfria sådana, har jag inte ätit (och hur vanliga kanelbullar smakar kommer jag inte mera ihåg)
1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix2 dl vatten 2 dl olja (rapsolja)150 gr grovriven mandelmassaToscaglasyr. 200 gr smör200 gr flagad mandel (2 påsar)200 gr strösocker½ dl mjölk4 msk ljus glutenfri basmjölGör så här. Blanda den rivna mandelmassan medvattnet och oljan, när mandelmassan har mjuknat/smält är det dags att tillsättamuffinsmixen, rör tills smeten är jämn,klicka i smeten i aluminiumsformar(40 stycken) klicka bara i så att det täckerhalva formen (själv hade jag nog liteför mycket i vissa former)Grädda kakorn i 175 grader varm ugn17-18 minuter. Under tiden kakorna står i ugnen sågör du glasyrenBlanda alla ingredienser i en kastrulloch ge det ett snabbt uppkokNär kakorna stått inne i ugnen i 17-18 minuter brer du på glasyrenpå kakorna och ställerin dom i ugnen ytterligare ca 2 minuterNär glasyren stelnat och fått lite färgär dom klara. Kakorna var lite svåra att få ur formarnaäven när dom hade svalnat, men jag la dom i en burk ock frös in dom och när dom väl var frystaså gick formarna att ta bort hur enkelt som helst 1 paket Mix. 200 gr strösocker
Det här med att baka glutenfritt med jäst är inte det lättaste. Men i vanlig ugn så bakar jag ut pizzan på bakplåtspappret, medan jag låter plåten stå i ugnen när den värms
Idag så bakade jag dessa helt underbara goa kakorDom är så spröda och jag ljuger inte när jag sägeratt dom smälter i munnen, dom är helt enkelt försvinnande goda, nästa gång får jag nog bakadubbel sats
Dom här små söta kakorna har jag bakat idag, receptet var i en jultidning som jag inte kunde motstå att köpa, det var mitt första och många fler kommer det att bli, älskar att bläddra i alla dessa inspirerande magasin med julklappstips, göra egna paket råd
Degen blir hysteriskt lös, vilket den SKA vara. men stå ut med kladdet, resultatet är såå värt det. 50 g jäst för söta degar. Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt fiberhusk, låt det stå och svälla cirka 10 min. Låt den jäsa övertäckt i degbunken i 50 min i rumstemperatur. 50 g jäst för söta degar
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Rulla degen till 12 st runda tekakor. 50 g jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.