Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter. 700 g fläskfilé. 700 g fläskfilé smör och neutral olja att steka i salt och peppar
Dagens grill bestod av en ostspäckad fläskfilé, bakpotatis, korv, paprika, tomat och halloumi. Putsa fläskfilén och skär rakt över, utan att skära igenom
Vik ihop och lägg på grillen Tryck ur en bit av korven med en utstickare. Fäst med hjälp av en tandpetare eller litet grillspett och pensla med lite olivolja och lägg på grillen
Fläskfilé. Salta, peppra och bryn fläskfilén i smör. 600 g fläskfilé. 600 g fläskfilé 1 tsk salt 1 krm peppar smör till stekning 300 g körsbärs- eller plommontomat på kvist 2 msk olja
Vad är det egentligen för mat som lagades ute på klotgrillen idag. Till vänster har vi en enkel brikett följt av en kokos från weber som är en kompakt, het och långtbrinnande brikett
När köttet är klart lyft då ut det frångrillen och låt det vila i en bit folie, det gör att kärntemperaturen höjs ytterligare några grader och även att köttet inte tappar så mycket köttsaft när det skärs upp
Värm upp väldigt få briketter i grillen så tempraturen hamnar väldigt lågt. Gör gärna också som jag och häll över olja/vin spadet över glöden vid ett par tillfällen för att få dessa härliga smaker förångade i grillen och trängas in i räkorna
Lägg på fläskfilén och häll över marinaden från köttet. Madeléne kallar det Grekisk Pytt på sin blogg men jag tycker att det blev en blandning av smaker från hela världen
Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. 0,5 kg fläskfilé, i bitar. 0,5 kg fläskfilé, i bitar 10 prinskorvar 2 st paprikor i bitar 8 st tomater, små 8 st smålökar eller halvor av större lök 1 paket bacon Marinad
Sätt igång grillen. När grillen fått en bra temperatur, lägg på potatisen. Lägg skivorna med tofu i grillgaller (de bränner inte fast lika lätt) eller direkt på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.