Koka upp soppanpå nytt. Fördela soppan i portionsskålar och lägg lite sparrisknoppar i varje. Rör ut mjölet i lite av grädden och vispa ner den i soppan
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grönsparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Vi har många mogna tomater i trädgården så i helgen gjorde jag en tomatsoppa. Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Grönärtsoppa är både vackert och gott. Dra av kastrullen från värmen och mixa soppan slät. 350 gram djupfrysta gröna ärtor. 350 gram djupfrysta gröna ärtor
Sparrissoppapå vit sparris när den är som bäst. Red av soppan vid behov. Tillsätt den pressade vitlöken och stek i smör på låg värme tillsammans med lite socker
Strö över kavringströssel och garnera eventuellt med lite färsk mynta. Vad sägs om en grymt god grönärtsoppa med uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel
På detta sätt fås en vacker färg. I osaltat vatten kokas färska ärtär. 1 l färska ärter. Vattnet hälles av, ärterna stötas ( mixas ) och passeras genom fin sikt ( chinoise ) eller duk
gröna bönor, i detta fall mest av estetiska skäl. Därför passar det perfekt i soppa. Mozarella är ostens svar på marsmallows, konsistensen blir mycket roligare i varmt tillstånd
I med de frysta ärtorna och värm upp soppan så att den nästan kokar. Vad är det som skummar på tallriken, och har en lätt & elegant balans mellan sötma från ärtor och syra från citron & mousserande vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.