I med de frysta ärtorna och värm upp soppan så att den nästan kokar. Mixa soppanmed en stavmixer. En del receptmakare verkar ta det där med lyx på allvar
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkormed skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Myntaoljan kompletterar soppans lite "jordiga" smak av ärtorna - det blir en fräsch brytning. Mixa ärtornamed hackad mynta, buljong, crème fraiche och smör tills det blir slätt
Carpaccio på hälleflundra med grönsakstimbal och sås pågrönaärtorPortioner. Sås pågrönaärtor. Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja
Jag har gjort det förut, då mixade jag dem med melon och mynta som passar perfekt till ärtor. Det är svårt att få mina frukostskålar att se annorlunda ut - de består ju som oftast av någon slags krämig sak - bananglass, chiapudding, avokadoglass eller overnight oats - med olika topping
Soppapå grön sparris och sparrisbroccoli, serverad med örtkrutonger. Soppa till förrätt påpåskafton. Den förenade sig så fint smakmässigt med sparrisen i denna extremt enkla soppa
För det finns ingenting som kan värma så gott som en soppa när det är kyligt och blåsigt ute, förutom kanske en varm choklad Den här grönasoppan är en lite lättare soppa som gör sig bra till en lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.