Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
benfritt kött av bog eller ytterlår. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter
Låt såsen puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Vispa eller rör hela tiden tills det uppnått en temperartur på 82 grader, jag tog av mitt vid 78
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Av minen att döma blev han överraskad. Färgsätt med soja och smaka av med salt och ev. Grönpepparbiffar4 portBiffar600 g fläskfärs1 dl mellangrädde2 msk ströbröd1 liten gul lök¾ msk grönpepparkorn2 ägg1,5 msk köttbuljongpulver (motsvarar 1 tärning)Sås4 dl mellangrädde1 msk grönpepparkorn1,5 msk köttbuljongpulver (eller 1 tärning)2,5 dl lätt crème fraicheSojaSalt1 kg potatis (fast sort)2-3 morötterLingonsyltBlandad salladBlanda grädde och ströbröd, låt svälla i 10 minuter
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.