Jag var ju väldigt skeptisk till veckans middagar i Linas matkasse, men jag måste medge att gårdagens middag med grekiskaköttbullar i tomatsås var riktigt god
Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå i en halvtimme. Forma till små bullar, rulla dem i vetemjöl och stek i en stor stekpanna tills de blir ljusbruna
Forma med oljade händer till små avlånga köttbullar. Lägg köttbullarna överst. Stek köttbullarna i en medelvarm stekpanna med olivolja, ca 4 minuter runt om
Igår testade vi ett nytt recept på grekiskaköttbullar från min kokbok om nyttig mat. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda
Smarriga köttbullar/biffar med fetaostsmak. Forma till runda små köttbullar eller biffar och stek dem. 4 portionerHär serverad med Vintersallad, se etikett Sallad500 g köttfärs, lamm eller nöt½-1 hackad gul eller röd lök1 pressad vitlöksklyfta1 knippe persilja150 g smulad fetaost1 ägg½-1 dl hackade soltorkade tomaterSaltPepparSmör till stekningHacka lök, persilja och de soltorkade tomaterna
Dessa köttbullar med lammfärs blev underbart goda. Lägg tillbaka alla köttbullar i stekpannan. Grekiskaköttbullar med oregano, vitlök och kanel4 portioner (eller minst det dubbla om det är en buffé)500 g lammfärs (eller nöt)1 ägg1 msk vatten1 tsk salt2 krm svartpeppar½ tsk kanel2 tsk oregano1 pressad vitlöksklyfta2 msk fryst persiljaBlanda samman samtliga ingredienser. Forma köttbullar, 22-24 st ungefär
Forma färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna, några i taget, runt om i en stekpanna med het olivolja, 3–4 minuter. Tillsätt passerade tomater och låt köttbullarna sjuda i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.