Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Bryn hastigt i hälften av smöret. Lägg upp dem på en tallrik. Skiva och stek champinjonerna i resten av smöret
Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata
6 vitlöksklyftor, 1 dl olivolja, 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor, det yttersta av skalet i strimlor samt saften från 1 citron, 1 fänkål skuren i strimlor, salt och peppar efter smak, lite strösocker, 2 tomater urkärnade och skurna i klyftor, 1 msk kapris, 6 sardellfiléer i bitar, 1 kvist grovt skuren rosmarin, 2 kvistar grovt skuren timjan, 1 msk torkad dragon. 6 sardellfiléer i bitar
4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Varmrätten blev det ingen bild på men i all enkelhet helgrillade vi en fläskfilé som hade marinerats i diverse godsaker, hasselbackspotatis och Lohmanders Café de Paris-sås
Blanda linser, snöärtor, oliver, grillade tomater och feta i en skål. Värm lite olja i en stekpanna och stek grilladefiléer i 2-3 minuter. 1 förpackning Hälsans Kök grilladefiléer
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.