14 skiva
entrecôte eller fläskkarré 1.5 tsk olivolja salt svartpeppar honung 4 st bakpotatis bakade Plommonsalsa: plommon cirka 1 kg söta 1 dl portvin eller enkel balsamvinäger 2 tsk rosépeppar finstött 1 näve korianderblad färskaTorka av köttet med papper och pensla med olja. Salta och peppra köttet på bägge sidor. Lägg på het grill över grå glöd och vänd när köttet fått fin färg.
1 Pensla
den färdiga sidan med honung och upprepa när andra sidan är färdig.
1 Halvera
bakpotatisarna och värm dem samtidigt som köttet tillagas.
1 Skär
fruktköttet från plommonen och lägg i kastrull med vin eller vinäger. Blanda i pepparn. Låt sjuda på svag värme tills frukten smält ner till såsig konsistens. Vänd i koriandern strax före servering.
Gröp ur aubergineköttetmed en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, spiskummin och tahini. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet
4 600 g US Beef flankstek (Flank Steak) Mango coleslaw 125 g fryst mango 400 g vitkål 1 morot 3 msk majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk rödvinsvinäger 1 1/2 tsk dijonsenap salt och svartpeppar Grilladbakpotatis 4 bakpotatisar 4 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Vi använde den dels som kall sås till vår grilladekötträtt - och dels i bakade potatisar enligt ett recept som jag hittat på Sverigeskafferiets hemsida
Vi har ju även lagat mat förstås och återigen har vi grillat. Denna gången köpte vi några paket medköttbitar ifrån Ica selection US Beef, närmare bestämt Shoulder cloud (benfri bog) och Top blade (luffarstek)
Hur gott är inte det på en het, grilladköttbit eller i en varm bakpotatis. Ta fram dom i god tid och låt tina lite i kylen annars blir köttet nerkylt av smöret om det är helt fruset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.