Grillat kött med grillad bakpotatis och plommonsalsa
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skiva entrecôte
  • 11.5 tsk olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 honung
  • 14 st bakpotatis
  • 1 plommon
  • 11 dl portvin
  • 12 tsk rosépeppar
  • 11 näve korianderblad
  • 14 skiva entrecôte eller fläskkarré 1.5 tsk olivolja salt svartpeppar honung 4 st bakpotatis bakade Plommonsalsa: plommon cirka 1 kg söta 1 dl portvin eller enkel balsamvinäger 2 tsk rosépeppar finstött 1 näve korianderblad färskaTorka av köttet med papper och pensla med olja. Salta och peppra köttet på bägge sidor. Lägg på het grill över grå glöd och vänd när köttet fått fin färg.
  • 1 Pensla den färdiga sidan med honung och upprepa när andra sidan är färdig.
  • 1 Halvera bakpotatisarna och värm dem samtidigt som köttet tillagas.
  • 1 Skär fruktköttet från plommonen och lägg i kastrull med vin eller vinäger. Blanda i pepparn. Låt sjuda på svag värme tills frukten smält ner till såsig konsistens. Vänd i koriandern strax före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.