Idag bakade jag och en elev följande paj äpplen plockade direkt från äppleträdet utanför skolbyggnaden och rörde i hop en vaniljsås därtill enligt ett recept av Roy Fares
Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg. Lök, paprika, tomat och kokt potatis går också bra att använda
Gott tillkaffettill eftermiddagsfikat eller som desserttryffel. Igår var jag på en mingelkväll anordnad av Risenta för att tacka och inspirera oss bloggare som utvecklat recept till deras digitala marknadsföringssatsning
Hittade ett recept på saffranstryffel hos Arla som jag ville testa, men eftersom jag inte tycker om när saffranssmaken tar över halverade jag den mängden och lade även till smak av citron
Det kan låta konstigt med sill som smakar av bacon och pepparrot men oj så gott. Idag är vi bortbjudna på söndagsmiddag till mormor och morfar och för er som ska laga middag hemma så vill jag tipsa om detta goda recept på Västerbottenpaj
Det verkar vara så mycket dividerande om ”den perfekta risotton”, hur man ska röra, och hur mycket eller lite buljong eller vin man ska tillsätta åt gången
-) Fina minnesbilder av sommaren som gick. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Skala och finhacka löken. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka avoch häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.