Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Häll ner äggblandningen i den varma mangopurén under omrörning, öka på värmen lite grann och rör hela tiden tills curden tjocknar och börjar småputtra – men INTE koka
Kärna ur, skala och skär mangon i skivor. Bred ut lemon curd och grädde på marängen. Topping3 dl vispgrädde1 – 2 mango8 passionsfrukter 1 dl lemon curdcitronmeliss till garnering
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.