Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar. 1300 g kantareller. 1600 g lammkött t ex grytbitar 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st gul lök 300 g kantareller 3 dl köttbuljong 1. 1Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört. 1Rör ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
I helgen som gick så gjorde jag en riktigt härlig höstiglammgrytamedkantareller och enbär i. Jag tycker det är riktigt gott med lammkött och dessutom en härlig variation till nöt och fläskköttet som det ibland blir lite för mycket av
Riv löken, bryn och lägg den i pannan tillsammans med köttet. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över det krispiga baconet och servera med ris och en fräsch sallad
Ugnsstekt lax med sås på trattkantareller, Omelett medtrattkantareller, Gräddig squashpasta medtrattkantareller, Grönsaksfrittata medtrattkantareller, och nu sist ut Risotto medtrattkantareller
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.