I somras bakade jag en brownieliknande kaka snarlik denna, men resultatet den gången blev dessvärre inte riktigt som jag tänkt, så jag gav det nu en chans till med ett annat recept
Browniebotten225 g smör 200 g mörk choklad 70 % 3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet) 1,5 dl strösocker 4 ägg (stora) 4,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 100 g hallon, helst färska men det går även bra med frysta. Marängsmörkräm med hallon4 äggvitor 2,33 dl strösocker [200 g] 250 g osaltat smör, rumsvarmt 100 g hallon ev rosa pastafärg
Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet
Låt svalna lite och blanda i ägg, socker, mandel och sist mjöl blandat med bakpulver. Kör de frysta hallonen med florsocker i matberedare till jämn konsistens
Goda men mäktiga, det räcker med en liten bit och gärna med lite lättvispad grädde eller glass till. I ett sällsynt samarbete signerat systrarna i bloggen, har vi ikväll bakat Leilas hallonbrownies
Jag gjorde en yoghurtmousse som definitivt är värd ett blogginlägg, men jag får återkomma till det. Igår bjöd vi hem bästa vännen L med familj och det var lika kul som det brukar vara när de är här
Hallonbrownie. Mitt bidrag för april är en brownietårta med hallon som jag har dekorerat och fyllt med en frosting gjord på cream cheese och marshmallowfluff
Servera tillsammans medyoghurtmoussen. Denna dessert med grapefrukt är riktigt god. Frisk yoghurtmoussemed honung och vanilj serverad med stjärnanisdoftande grapefruktsalladMousse2 ägg1 dl vispgrädde½ dl honung½ vaniljstång3 dl tjockyoghurt(10%)2 gelatinbladLägg gelatinbladen i blöt
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.