Halloumifalafel med yoghurtsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 11 stor vitlöksklyfta
  • 1100 g halloumi
  • 13 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 14 krm spiskummin
  • 14 krm mald koriander
  • 1 salt
  • 11 tsk sambal oelek
  • 11 dl hackad persilja
  • 1 solrosolja till stekning
  • 12 dl turkisk yoghurt
  • 12 msk olivolja
  • 11 tsk rivet citronskal
  • 11 finriven vitlöksklyfta
  • 12 krm spiskummin
  • 14 msk hackad koriander
  • 1 varma pitabröd
  • 1 strimlad isbergssallad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad sharonfrukt
  • 1 skivad rödlök
  • 1 färsk korianderSkölj kikärterna och låt dem rinna av noga. Finriv vitlöksklyftan. Grovriv halloumin.
  • 1 Mixa kikärter, vitlök, majsstärkelse, kryddor, salt och sambal oelek till ett fint
  • 1 Arbeta ihop massan till en boll med händerna. Slå in i plastfolie och låt vila minst någon timme i kylen.
  • 1 Forma massan till 20 små bollar. Platta till dem något.
  • 1 Stek falafeln gyllenbrun i olja på båda sidor.
  • 1 Servera falafeln nystekt och frasig i varma pitabröd tillsammans med isberg, tomat, sharonfrukt, rödlök och rikligt med koriander. Klicka i yoghurtsås.
  • 1 Yoghurtsåsen: Blanda ingredienserna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.