Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare
Harissa är en krydda som man kan göra de godaste recepten med. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar). 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar)
långkok i tagine) där det tunisiska karaktäriseras av "harissa" (se recept nedan), "röd mat" och hetta, medan det marockanska är fruktigare, sötare och "gulare" med saffran, gurka, aprikoser och russin
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.