Imorse gjorde jag egen havremjölk. Det är hur enkelt som helst. . Mixa 13 dl vatten med 3 dl havregryn, 2 msk rapsolja (eller mandelolja/linfröolja) tills det blir en slät mjölk
Härom dagen tittade jag in hos Underbara Clara som hade gjort sin egen havremjölk. Spännande tänkte jag och läste vidare, det visade sig vara en av de mer simpla saker man kan göra så det var jag ju bara tvungen att testa
Då det gamla receptet fungerar bäst direkt efter den är gjord och stärkelsen efter någon dag gärna blir lite slemmig, så finns det ett lätt sätt att komma undan detta
Havremjölk. torsdag, den 15 januari 2015, kl. 08. 11Recept. Godmorgon. Idag serverar vi vår morgongröt (alltså, Viktor har fortfarande semester - så lyxigt
5 dl mjölk (havremjölk om du är allergisk). Sätt på ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull tillsammans med kardemumma och vaniljpulver till fingervarmt
1 dl hallonpuré - silad utan kärnor2 dl havremjölk, 1,5 %1 msk bananpulver - alternativt ½ liten Kravbanan om du inte har bananpulver hemma1 msk mandelolja½ tsk vaniljpulverVispa/mixa ihop allt och häll upp i ett stort glas. 2 dl havremjölk
Jag använde ekologisk havremjölk i min smoothie, men du kan ta vilken mjölk du vill. 2 dl havremjölk - eller annan valfri köpt eller hemgjord mjölk. 2 dl havremjölk - eller annan valfri köpt eller hemgjord mjölk
Havremjölk med färsk gurkmeja och hemmagjord granola. En lyx att få vakna - gå ut i köket och upptäcka att någon annan redan hunnit före och till råga på allt både bakat glutenfria havrefrallor och rört i hop varm havremjölk med gurkmeja, ingefära och lite honung, toppat med kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.