Hej. Det här receptet har jag sugit på att laga länge. Det är ett av de tio recept jag samlade in till min ”att laga lista” i höstas när jag utlyste en kokbokstävling till de tio roligaste recepten att veganisera och som jag tänkte börja sätta tänderna i här under våren
För en vecka sedan damp det ner en torsk i brevlådan. En Skrei närmare bestämt. Minst en meter lång. Det var Norges Sjömatråd, som utlyst en tävling för ett antal bloggare, att göra “Sveriges bästa Skreirecept”
Grön ärtsoppa och löjromstoast. Detta är en perfekt förrätt. Havssmaken från löjrommen och kristet från krutongerna tillsammans med den lena soppan blir en sensation
Det kan tyckas som lite av en repris att pilgrimsmusslan igenåterkommer i ett receptinlägg och till det kan jag bara replikeramed att då pilgrimsmusslan faktiskt är en av det bästa råvarorfrån havet, enligt min mening den allra bästa, så går det inte attslinta förbi det faktum att pilgrimsmusslan är en gastronomiskaromabomb som man aldrig kan bli led av, en mussla med en såkoncentrerad havssmak, lagom sälta och en naturlig sötma attden aldrig behöver någon som helst kryddning, den behöver barastekas i osaltat smör vilket redan bara det också gör den till enav det bästa och enklaste råvaror att tillreda, det är en musslamed stil och karaktär
För mig är midsommar. dill, fläder, jordgubbar och färskpotatis. Även salta havssmaker så som t. ex inlags sill och gravad lax påminner mig om midsommar
För mig är midsommar. dill, fläder, jordgubbar och färskpotatis. Även salta havssmaker så som t. ex inlags sill och gravad lax påminner mig om midsommar
Strö salt och chiliflakes på fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.