Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg oxfilé
  • putsad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk timjan
  •  
  • Bearnaisemos
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 5 vitlöksklyftor
  • skalade
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g smör
  • 1-2 msk repad och hackad färsk dragon
  • Några blad hackad vinägerinlagd dragon
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 1 citron
  • rivet skal och saft av
  • 0.5-1 tsk salt
  • 1 krm nymalen peppar
  •  
  • Friterad lök
  • 4 schalottenlökar
  • Neutral frityrolja
  • Salt
  •  
  • Sparrissallad
  • 4-5 stjälkar av vardera grön och vit sparris
  • Eventuellt vitlöksskott eller hackad gräslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • Vitpeppar ur kvarn
  •  
  • Portvinsreduktion
  • 1 dl portvin
  • 0.5 dl balsamvinäger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.