400 gram färsk ørret/lax eller annan fisk du tycker om (med skinn utan ben). 400 gram färsk ørret/lax eller annan fisk du tycker om (med skinn utan ben)
Fiskerøre med Varmrøket ørret från Aketun fisk i Telemark. Gör en röra på 200 g varmrökt forell (ørret) från Aketun fisk, 1 msk finhackad dill och lika mycket gräslök, 3 msk creme fraiche, 1 msk citronsaft, salt och peppar
Helkokt kyckling4 portioner 1,5 kg hel kyckling1 morot, grovt skivad1 gul lök, skivad i klyftor10 st vitpeppar- svartpepparkorn2 vitlöksklyftor, krossade0,5 tsk timjan Gör så härLägg kycklingen i en kastrull och täck med vattenKoka upp och lägg i de andra ingrediensernaLåt koka i ca 45 minuter, skär i lårets tjockaste del om du är osäker på att kycklingen är färdigkoktSila av buljongenLåt kycklingen svalna Plocka av köttet från kycklingenKöttet passar utmärkt i en soppa, pasta eller sallad KycklingfondKyl ner buljongenAvlägsna sedan det stelnade fettet med en slevReducera (koka ner) buljongen till hälften, ca 30-45 minuterKoka inte för våldsamt, då kan fonden bli klistrigFrys in fonden i 2 decilitersförpackningarFonden håller även 2-3 dagar i kylenFalsk potatissallad4 portioner1 tsk salt2 st zucchini4 dl crème fraiche4 msk majonnäs4 tsk dijonsenap1 purjolök, fint strimladSalt, pepparGör så härKoka upp vatten i en kastrull med saltetSkala och tärna zucchiniLägg zucchini i det kokande vattnet, låt koka i några minuterHäll bort vattnet och låt tärningarna svalnaRör ihop crème fraiche, majonnäs och dijonsenapBlanda i den svalnade zucchinin och blanda ner purjolök,salt och peppar efter tycke och smakNågot sött efter maten är aldrig fel
600 g kallt kycklingbröst (tagen från helkokt kyckling med ingefära och salladslök). 600 g kallt kycklingbröst (tagen från helkokt kyckling med ingefära och salladslök)
Helkokt braxen med vin (går att göra med både rött & vitt), Torsk à la Rachel, Torsk à la Cardinal och Filé av sjötunga à la normande varav jag faktiskt över väger den sistnämnda
Det fick bli helkokt kyckling med hemmagjord currysås och ris. Efter en jobbig dag med vår lilla Ebba på djursjukhuset, blev det lite mat lagat här hemma ändå
legg sitronskallet oppå ørret filetene. 300 g hvite linser (kokte)1 dl olivenolje1/2 bunt frisk dill480 g ørret filetRevet skall av 2 sitron4 ss finhakket dill1 ss smør1 ss rapsolje1 stor rødløk, finhakket1 bret sukker erter1/2 rød paprika, finhakket6 ss hakket persilleHa olivenolje og en 1/2 bunt dill i en hurtigmikser og kjør til du har en glatt og fin olje. Server ørreten på en seng av linser og grønnsaker med en dill olje 300 g h
Det er noe som ofte lages opp dersom det er gode tilbud på laks eller ørret. 1 kg laks eller ørret, skinn- og benfri2 egg1/2 boks crème fraiche1- 1 1/2 ts saltPepper etter smak1 bunt vårløkSlik gjør du
Legg alle grønnsakene i oljepanna og skjær ørreten i terningene som legges oppå grønnsakene. 600 g ørretfilet i store terninger. 600 g ørretfilet i store terninger
Jeg serverte helkokte gulerøtter til formen. Til 6-8 personerTid. 20 minutter300 g penne225 g finhakket løk2 fedd hvitløk2 bok hele hermetiske tomater med kraft1 ts tørket oreganosalt og nykvernet svart pepper225 g ricottaost50 g pesto225 g revet mozzarellaRens løk og hvitløk og finhakk løkene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.