Har känslan av att närmare än så här, kan jag nog inte komma en "vanlig slät vetebulle". Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Till min intresanna upplevelse om Güveç. Güveç är en turkisk gryta som görs i en speciell lerform. Man ska absolut inte tillsätta någon vätska och sedan ska man även ha en deg i kanten så att det inte kommer in någon som helst luft
Bonden Clinton Stranahan gör ytterligare ett försök att få fart på kamutkarusellen med den fantastiska, men alltså osanna, historienom vetet från pyramiderna
Åh jag har alltid drömt om att göra egna och nu äntligen gjorde vi slag i saken. Snälla granne som lånade ut sin visp, fick självklart som belöning en semla
) men kom på andra tankar. hallonsylt som fått "smälta" till sylt i kastrullen, osötad förstås. Förresten, jag satt vid kaffebordet i jobbet i morse när förman kom med en låda fastlagsbullar
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde och historienom nyckeltjuven. Ytterligare en tidig morgon här vid köksbordet med kaffekopp och stearinljus som ända sällskap
Här nedan följer en intervju med mig om förra veckan som var helt vegetarisk. Man kan säga att det är en del av mitt jag som intervjuar en annan del av mig själv…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.