Servera med kokt färskpotatis, gräddfilssås och sallad med rädisor och gurka. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad schalottenlök, lagerblad, dillstjälkar, kryddpeppar och ättiksprit i en låg vid gryta med lock
Servera med kokt färskpotatis, gräddfilssås och sallad med rädisor och gurka. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad schalottenlök, lagerblad, dillstjälkar, kryddpeppar och ättiksprit i en låg vid gryta med lock
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan. 1 kg makrill. 3 kvistar dill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
några dillstjälkar. Så här gör du Ta ur makrillen och skölj den noga. Smaka eventuellt av med mer senap. Koka upp ingredienserna till lagen och lägg i makrillbitarna
Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill. 1 knippe dill. 1 hel makrill 5-7 kryddpepparkorn ca 2 lit vatten 2 tsk salt 1 knippe dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.