Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan
Stek färsen i olivolja, tillsätt rosmarin och timjan samt den rivna vitlöken och stek i ytterligare någon minut (så att dofterna fyller köket), tillsätt de rivna morötterna, stjälksellerin och löken – rör om, låt stå några minuter på medelhög värme
Den här gången önskade sig barnen korv så jag överraskade dom med att baka egna korvbröd. Dagen efter åt dom de korvbröden som vart över som smörgåsar med smör och ost
Att göra egna korvbröd är väldigt enkelt och de smakar mycket bättre än de som säljs i butik. I det här receptet används dinkelmjöl, men det går lika bra att använda vanligt vetemjöl
Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med peppar och Herbamare. Stek skivorna vackert bruna. Tillsätt honungen, som får puttra med köttet några minuter
Dessa korvbröd bakade jag idag de ligger nu styckförpackade i frysen. om man önskar smakrikare bröd kan man tillsätta 2 tsk fransk senap och 1 tsk torkad timjan. Klicka ut och forma 8 avlånga korvbröden med blöta händer på baklåtspapper
Lägg sallad och räkröra i varje korvbröd. 10 korvbröd (grova eller ljusa). Grovhacka räkorna. Blanda med crème fraiche, majonnäs, chilisås, lök och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.