Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Nagga kakorna med en gaffel. Receptet är för 2 personer. 50 g smör (kan ha tagit lite mer för att få till rätt konsistens på den gryniga massan)
Blanda mjölk med havrekli. Blanda köttet med kålen. Kålpudding500 g Nötkött1 vitkål2-3 msk havrekli2 dl mjölk1 gul lök1 äggsalt, pepparSätt ugnen på 200º
Det är inte så ofta numer som jag blir sugen på en smörgås, men när jag ska på utflykt eller som tillbehör till en soppa så kan det vara gott med nåt läckert att tugga på
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”. Den som tror att en Crock Pot – slow cooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om
Här kommer ett recept med puylinser som kan passa bra till helgen kycklinggryta. Puylinserna har flyttat in i de fina salongerna och många toppkockar använder den lilla gröna linsen som tillbehör till allt från kött, fisk och fågel och f o m nu finns det gott om plats för dem i mitt skafferi
Medans du kokar kålen så med att hacka löken och fräs löken tillsammans med färsen i olja. Rör runt i blandningen minst en gång så att du inte bränner någon del av kålpuddingen
Täck formen med folie första halvtimman. Smaka av köttfärsen med salt och grillkrydda. Färsen skall vara ganska lös, för då blir den bra och inte kompakt när den blir färdig
Riktig husmanskost, med brunssås och lingon, alltid gott. Häll sedan försiktigt av vätskan ner i en gryta, tillsätt cream fraiche och lite soja, och låt såsen koka ihop lite
Den är inte förpackningsgasad och har därmed inte blivit seg och läskig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
Sila skyn från formen och koka upp med grädde och en skvätt soya. Det bästa med vitkål är att den är billig, räcker länge och det finns många alternativa maträtter man kan göra med den
Rör margarin och socker poröst i en skål med en slev eller trägaffel. Låt kallna före servering. Lägg därefter kulorna på plåt med bakplåtspapper, och platta ut kulorna
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.