Fiskarna lade jag på varsin foliebit. Här ligger fiskarna på rad och väntar på att bli paket. Ett par fina rödingar och en öring låg på diskbänken och väntade på att bli middag
Här hemma är det ingen som är speciellt förtjust i just de små fiskarna, men i smaken dock. Det blir sååå gott och inga barn behöver sitta och leta småfiskar
Jag och Henrik kom på att man borde starta en sushirestaurang med en meny av endast svenska fiskar. Det var en höstkväll på sushirestaurangen Zozaki i Göteborg då vi fick idén
Jag var egentligen i affären för att handla en fjällröding, men när det inte fanns så beslutade jag mig för att prova en guldsparid, eller seabream som den heter på engelska
Rensa och skär fiskarna till fina skinn- och benfria filéer. 3 fiskar, t ex 1 havsaborre, 1 gös, 1 rödspätta (det ska vara ca 700 g filé, huvud utan gälar och skrov blir buljong)
Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Lägg fiskarna i ugnsfolie och vik om, så att en kokong bildas. 2 hela rensade fiskar (Öring, Regnbåge, Lax). 2 hela rensade fiskar (Öring, Regnbåge, Lax)
Asiatiskt. Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.