Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. Både för att det är nyttigt med fisk men framför allt så ökar det ju sannerligen möjligheterna att variera både vardags- och festmaten
Körsbär och lakrits funkar perfekt tillsammans. Körsbär och vanilj passar nämligen också väldigt bra ihop, även om det blir väldigt annorlunda än med kombinationen med lakrits
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Vispa socker och smör till en jämn smet. Blanda ner finmald mandel, hackad choklad och rom i smeten. Blanda bakpulver och mjöl och rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen
För många år sedan blev jag bjuden på inkokta körsbär, något jag minns som väldigt gott. Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär
Sensuellt och dekadent, utan vitt socker, mjölk och gluten… Det här är lyx. Banan och mandelglass som är len och krämig i konsistensen, tinade körsbär (finns i välsorterade frysdiskar), mandelbiskvier (paleo) och snabb chokladsås gjord på kokosolja och kakao
Blev så sugen på cheesecake, och körsbär. och samtidigt rom. Blev dock väldigt besviken när jag provade ett nytt gelatin pulver som inte skulle klumpa sig och diverse annat
Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
Körsbär och rödvin, det är min måndag gjord av. På tal om körsbär och rödvin. koka ihop rödvin med socker och vanilj, häll på urkärnade körsbär och låt vila över natten i kallt
Är nämligen riktigt hungrig och maten på bilden var så god att jag nästan grät. Har tre fjällrödingsfiléer kvar i frysen och jag tror att svärmor eventuellt kan ha fler påsar med kantareller
Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Sila av potatisvattnet och servera antingen kokt, pressad eller som ett potatisstomp till dina wallenbergare
•Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök. •Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
På fredagskvällen efter en ganska lång arbetsvecka för både stora och små, får maten gärna vara snabblagad, samtidigt som den ska förmedla en "lyxig känsla"
Jag kände mig extra pressad, eftersom havets wallenbergare är O. Det är konstigt, med tanke på hur mycket mat jag lagar och att jag har rätt mycket vana vid det här laget
Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.