1 dl
vispgrädde
50 g smör
315 g mörk choklad, 66 % kakao
1 dl kesella
1 msk
kakao
1 Koka
upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt 300 hackad choklad och kakao i grädden och låt det smälta, rör där efter i kesella och blanda väl.
2 Lägg smörpapper i en aluminiumform ca 15x20 cm och häll sedan på chokladsmeten
3 Låt den stelna i kylen över natten eller minst i fyra timmar.
5 Hyvla 15 g choklad med hjälp av en osthyvel till spån.
4 Ta ur tryffeln ur formen och stryk ut rundlar med hjälp av ett kakmått. Pudra med kakao och dekorera med hallonglaze och chokladspån.
125 g
färska hallon
75 g rörsocker
1 vaniljstång 1 msk limejuice
2 msk
rött vin
1 Dela
vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även ner själva stången i kastrullen.
2 Tillsätt övriga ingredienser och koka upp, låt det sedan sjuda i ca 20 minuter 3 Sila av glazen och tappa upp den på flaska, låt glazen svalna innan du ställer in den i kylskåpet.
Chokladcylinder fylld med hallongrädde, serverades med björnbär och vaniljkokta plommon. Igår befann vi oss i de södra delarna av Frankrike (ja, egentligen i en hemkunskapssal på en skola i Örebro, men med lite fantasi så
Garnera som du vill med bär eller kanske en kaffe- eller kakaopudrad gräddklick. Ni skulle egentligen ha fått receptet redan förra helgen, men då var det ju mankemang med datorn, så ni får det nu i stället
Häll smeten i en smord och kakaopudrad form. En riktig hardcorekladdkaka, med extra mycket nötter, choklad och smälta minimarshmallows i smeten gör vem som helst till en bättre människa
Häll i en rund form med smord och kakaopudrad insida och grädda i 175° i cirka 30 minuter. När man har riktigt bråttom att komma på något riktigt bra att baka – som när ens BFF ringer och redan är på Västerbron, nära att duka under av chokladbrist – finns det egentligen bara en sak att göra
Chokladfondanten görs sig väldigt bra ensam med en klick creme fraiche också. Chokladfondant (4 små portioner)50 g choklad av bra kvalitet50 g smör1 ägg1 äggula1/2 dl strösocker1 dl mjölsmör och kakao till formenSmält choklad och smör över vattenbad
Skriver också ut under tillval sådant som jag tagit in i tårtan här, men som alltså inte gör jättemkt för smakens skull och som du kan välja att ta med eller inte
Häll i smord och kakaopudrad sockerkaksform (kakan sjunker något i mitten efter gräddning och det är därför snyggast att använda en form men â€hål†i mitten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.