Det här är en alldeles perfekt mjukseg chokladkola med tydlig chokladsmak. Att koka kola är enkelt och ännu lättare blir det att få kolan precis perfekt om man använder termometer
Nu har jag lämnat mitt gamla favoritrecept och helt övergått till att baka denna kladdkaka istället. Den är lika lättbakad men den är dessutom äggfri, betydligt tjockare och har en jämnare konsistens från kanten och in
För några veckor sedan höll Röda korset en stor julgransplundring för ensamkommande flyktingbarn här i Stockholm – en tillställning som jag vet att några av er hjälpte till att baka till
Den här superläckra och lättgjorda moccapannacottan avnjöt vi i nyårshelgen. Ni skulle egentligen ha fått receptet redan förra helgen, men då var det ju mankemang med datorn, så ni får det nu i stället
När man har riktigt bråttom att komma på något riktigt bra att baka – som när ens BFF ringer och redan är på Västerbron, nära att duka under av chokladbrist – finns det egentligen bara en sak att göra
Chokladfondant (4 små portioner)50 g choklad av bra kvalitet50 g smör1 ägg1 äggula1/2 dl strösocker1 dl mjölsmör och kakao till formenSmält choklad och smör över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.