4 8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 stor gurka 1 kruka dill 360 g räkor i lake 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Alla ingredienser ska vara kylskåpskalla. Smaka av soppan med vitvinsvinäger, salt och peppar. mängden beror på hur mycket smak gräslöken har, men en liten hög med diameter som en 5-krona är ganska lagom
Servera soppan toppad medräkor och några hela basilikablad. Skär stjälkarna i mindre bitar och lägg i en mixer ihop med skalad vitlök och rensad delad paprika
Vi inleder med den fräscha förrätten. Mixa gurka, buljomg, balsamvinger, vitlök, persilja och gräslök till en slät pué i matberedare eller med stavmixer
Ställ kallt. Skala räkorna. Låt soppan bli riktigt kall och mixa den gärna en gång till före servering. Fräs skalen i en stor kastrull med matolja tillsammans med skivad morot, 1 skivad gul lök, vitpeppar och tomatpuré. Hacka de skalade räkorna och blanda dem med pepparrot, dill, 1 dl crème fraiche och svartpeppar. Kör räkfonden med tomaterna, ½ lök i bitar, vitlöken och ytterligare 1 dl crème fraiche i en mixer till en slät soppa, smaka av med salt och peppar. 600 gram räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.