Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
En härlig hemmagjord potatissallad, en kallskivadkycklingfile, sallad och bröd. När sommaren är här blir det en del fester och då tycker i alla fall jag att det passar utmärkt med en kall buffé som görs klart dagen innan
Nu skall jag göra mig iordning till jobbet och få i mig lite frulle. Marinerad Kycklingfilé i ugn(4-6 personer) Ingredienser 1 kg kycklingfilé (ca 8 filéer) eller fläskfilé5 dl grädde Marinaden
Spola snabbt av dem i kallt vatten, dra bort skinnet och kärna ur tomaterna. Ta upp köttet, kyl snabbt ner buljongen och lägg sedan ner köttet igen i den kalla buljongen Låt stå i kylen 6 timmar eller över natten
Här serveras den med marinerad kycklingfilé, nudlar och thailändsk gurksallad. Satt och övervägde om jag ska dela in recepten, men allt kommer i detta inlägg, många recept blir det Suckta, laga framför allt NJUT
Skär varje kycklingfilé i 3-4 strimlor på längden. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Vispa ihop hacket med rapsoljan, sojan, rosmarinen och dragonen
Blanda ihop allt och förvara kallt. Blandaihip allt till marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen medans den fortfarande är varm, låt denstå och dra ikylen tills den kallnat
Jag har varit hemma från jobbet idag med halsont och skallebang och mest legat under filten. Surt känns det för i morgon är det Kulturnatt i Ånge med en massa bra musik och roligheter
Marinera kycklingfilén ett dygn och den blir mycket saftigare i köttet, stekt blomkål med lite kryddor är kanongott tillbehör tillsammans med mango chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.