Kalops med rotfrukter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ,5 kg bog eller högrev med ben
  • 13 gula lökar
  • 12 palsternackor
  • 14 morötter
  • 14 potatisar
  • 11 bit rotselleri (100 g)
  • 13 msk smör
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 tsk salt
  • 18 kryddpepparkorn
  • 12 lagerblad
  • 16 dl vatten
  • 1 extra salt och mald vitpeppar
  • 1 (Koloritsoja)Så här gör du Skär köttet i bitar. Om du valt bog med ben ska benen sparas. Hetta upp smöret på medelvärme i en tjockbottnad gryta. Salta och bryn sedan köttbitarna, några i taget och lägg dem åt sidan. Skala 2 av morötterna och skiva dem. Skala lökarna, dela den i klyftor och stek dem mjuka i fettet tillsammans med morötterna. Pudra över lite vetemjöl och rör ner en skvätt vatten i pannan så att alla smakerna hamnar i grytan. Tillsätt kryddorna, köttet, benen och vattnet och låt puttra under lock i cirka 75 minuter. Ta upp benen. Skala och dela resterande rotsaker i klyftor och stavar och låt dem koka med i grytan under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Strax före serveringen kan du stänka i några droppar koloritsoja för en mörkare färg. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 34

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.