Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott brödmed frön eller nötter i. Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in
Pensla brödenmed uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Lös jästen i fingervarmt vatten tillsammans med salt, socker och olja i en stor bunke eller matberedare
Brödmed så här lång jästid blir sega och saftiga i konsistensen och får knaprig skorpa. Mjöla en ren handuk rikligt med mjöl, vetekli, sesamfrö eller vallmofrö
Låt brödet svalna på galler. Arbeta samman degen och låt den jäsa 1-1½ timme i rumsvärme (eller väl täckt i kylskåpet över natten). Grädda den först i 260 grader i 10 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda brödet i 30 minuter till
Gnid de rostade brödskivornamed den ituskurna vitlöksklyftan. Dela de mogna tomaterna i stora bitar och mixa ned dem råa till en röra med hjälp av en mixer
Placera bröd på bakpappersklädda plåtar, täck över m plast, låt jäsa till dubbel storlek. )Grunddeg bröd - bara att improvisera samman dina egna favoriter
Dessa kan man äta som de är eller med något gott pålägg. Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
smula jästen i en bunke och rör ut med ljummet vatten. Skär remsor innan gräddningen eller med kniv. Grädda 5-10 min tills kakorna börjar mörkna i kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.