Jag har själv ätit dumplings (eller dimsum som de även kallas) endast 3 gånger, varav 2 ggr hemmagjorda (inte av mig) med köpta plattor (inte dumplingsplattor utan någon annan variant) samt 1 gång på en japansk restaurang i Dubai, så jag är inte så erfaren inom området
Lägg upp och låt dom jäsa på en baguetteplåt eller en mjölad handduk sum du veckar till små fickor för baguetterna att jäsa i, detta är viktigt för att få dom att jäsa uppåt och inte sjunka ut åt sidorna
I Dimçaydalen ligger många restauranger på träflottar ute i vattnet med odlingskassar bredvid. Alabalik Forell eller Alabalik som den heter här, är en populär fisk i Alanya
Använde faktiskt inte wonton deg… utan deg till dimsums. Håkan kom hem till mig i lördagskväll med en himla massa matvaror (jag hade gjort en inköpslista)
Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dimsums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det
På menyn hittar du olika dimsum rätter, komponerade menyer och massa olika asian fusionrätter. Efter jobbet var jag på en trevlig middag tillsammans med Dani och Rebecca på restaurang EAT
½ tsk suma. Suma - brasiliansk ”ginseng”. ½ tsk suma. Igår var det nog världens bästa nästan-höst väder. Fortfarande skönt, inte för kallt men friskt och strålande solsken
I helgen gjorde jag en grym skönhetssmoothie med papaya, mango, granatäpple och boostade den med en massa superfoods (maca, kokosolja och suma) för extra energi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.