Kinesiska dumplingar Jiao ziPortioner. En mer traditionell metod är att man lägger i dumplingarna, låter vattnet koka upp igen och slår i en kopp med kallt vatten, låter koka upp igen, slår i tre koppar kallt vatten och låter koka upp igen och då ska de vara klara
Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Här är vårrullarna stekta. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Deg. Blanda vetemjöl och kallt vatten. Degen får inte vara för klibbig. Låt den vila i cirka 30 minuter. Knåda ut degen till en rulle och skär i små cylindrar
Kajsa hade bakat lyckokakor med små spännande lappar i till nyårs. LyckokakorAntal portioner. Alla barnen fick ur en burk och alla vuxna fick ur en annan (med lite mer spännande spådomar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.