Jag har hittat många grönsaker som jag aldrig köpt i mitt "förra" liv som som jag nu vågar prova. Så jag tycker nog att min mat blivit mer varierad nu än förut
Däremot vart kladdkakan mycket bra, för att inte tala om chokladbollarna med pärlsocker. Red på en dromedar i Saharaöknen för många år sedan och två år senare hade jag fortfarande ökensand i ryggan jag hade på mig
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Under tiden för du glasyren. Kaffe och kladdkaka med kokostosca. Tag ut kakan ur ugnen och bred på glasyren, försiktigt, och grädda i ytterligare 10 minuter tills kakan har fått en gyllenbrun färg
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.