Kladdkaka med smak av lavendel
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • skål
  • dl
  • msk
  • tsk
  • krm
  • 10 min Tillagningstid 15 min Totala tiden 25 min För ett kort tag sedan var det kladdkakans dag och då insåg vi att vi faktiskt saknade ett recept på just detta älskade bakverk. Så kan vi inte ha det så nu har vi gjort ett eget recept på kladdkaka. Den är glutenfri och laktosfri och sockerfri om man använder alternativet med dadlar som finns beskrivet i bebisversionen. Kakan är smaksatt med lavendelblommor vilka man kan utesluta om man inte har tillgång till sådana eller inte uppskattar smaken. Viktigt dock att tänka på när man använder lavendelblommor är att använda den sorten som är till just för mat och inte använda sådan lavendelblom som man har till potpurri då den lavendeln kan vara behandlad med kemikalier. Till desserten kan man ha en klick vispad grädde eller lite mascarpone vilket höjer upplevelsen. Författare: Mejas Mat Recept typ: Kaka Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 8 Ingredienser Bebis: 50 g kokosolja 1 ägg 5 dadlar eller ½ dl honung om bebis är över 1 år ¾ dl mandelmjöl 1 msk kakao eller carob 1 krm vaniljpulver 1 krm lavendelblommor 1 tsk kokosolja 1 tsk vallmofrön Vuxen: 100 g smör 2 ägg 1½ dl socker 1½ dl mandelmjöl 3 msk kakao 1 krm vaniljpulver 1 krm salt 3 krm lavendelblommor 1 msk snör vallmofrön Instruktioner Mät upp kokosolja, mandelmjöl, vaniljpulver och lavendelblommor i en skål. Mixa dadlarna fint och lägg i skålen. Knäck i ägget i skålen och blanda samman allt till en jämn smet. Smörj in en form, gärna med löstagbar kant, med kokosolja och strö vallmofrön i botten och på kanterna. Grädda i ugnen på 175°C i ca 15-25 min (beroende på hur kladdig man vill ha den). Kontrollera kakan efter en kvart och börjar den att se mörk ut på toppen så lägg över ett bakplåtspapper. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.