I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Imorgon bär det av till Budapest för några dagars efterlängtad semester. När det vankas utemat i flera dagar så känns det rätt bra att äta klassisk husman såhär dagen innan
1. Täck hönan med vatten i en stor kastrull/gryta och koka upp långsamt. Ta bort eventuellt skum. 2. Tillsätt övriga ingredienser och sjud långsamt i ca 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.