"Stroganoff" ser olika ut beroende på var i världen du äter den. ½ kilo innanlår/lövbiffca 300 gram champinjoner1 gul lökKalvfond + en skvätt vatten1 lagerblad1 msk dijonsenap (eller en grövre senap som inte är söt)½ dl cognacCa 2 dl smetana (eller crême fraiche)Storbladig persiljaOlja (neutral sort) och/eller smörSalt och nymalen svartpeppar
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. 600-700 gram lövbiff i strimlor. Receptet kommer från camillak 600-700 gram lövbiff i strimlor
500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t. 500 g strimlat lövbiff 4 portioner kokt ris
Jamen, vilken tur att jag har ett tips till er en tisdag som denna då - Biff Stoganoff. Jag är inte en sådan som sover halva dagen bara för att jag är ledig, men jag uppskattar något otroligt mycket när man liksom får vakna av egen kraft och inte av någon klocka som säger att man måste
Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Biffstroganoff är ju bara sååå gott. Strimla biffen, hacka löken och finriv vitlöken. Jag tillagar min stroganoff i min crockpot, då kan jag tänka på annat medan den står och puttrar och sköter sig självt
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.