Klassiskt fika- Budapestbakelse | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g äggvita
  • 1250 g strösocker
  • 190 g florsocker
  • 165 g Maizena (majsstärkelse)
  • 1100 g mandelmjöl
  • 1100 g hackad mandel
  • 1100 g färska hallon
  • 110 g florsocker
  • 1 Ingredienser Botten: 250 g äggvita 250 g strösocker 90 g florsocker 65 g Maizena (majsstärkelse) 100 g mandelmjöl 100 g hackad mandel Fyllning: 100 g färska hallon Garnityr: 10 g florsocker Skriv utGör så här:
  • Väg upp alla ingredienser.
  • Blanda florsocker, maizena, mandelmjöl och hackad mandel i en bunke.
  • Vispa upp vitan med 1/5 av strösockret på låg hastighet. Tillsätt resterande del av strösockret lite i taget och fortsätt att vispa i hög hastighet tills marängen är fast.
  • Rör ner florsocker, maizena, mandelmjöl och hackad mandel försiktigt. Man ska blanda så lite som möjligt för att bevara luften i marängen.
  • Spritsa diagonalt på bakplåtspapper med en stor rund tyll (storlek 16).
  • Sätt ugnen på 170 grader och låt den färdigspritsade Budapesten stå i rumstemperatur i ca. 20 minuter för att Maizenan ska svälla.
  • Baka av i 170 i ca. 20-25 minuter eller tills marängen har fått en lätt ljusbrunfärg. 
  • Låt svalna.
  • Vispa vispgrädden fast.
  • Vänd Budapestbotten upp och ner på en ny, ren bakplåtspapper och ta bort pappret som bottnat sitter fast i.
  • Bred vispgrädden på botten. Något mer vispgrädde i mitten av botten från kant till kant.
  • Lägg färska hallon (eller annan frukt/bär) på nästan hela botten, lämna ca. 3 cm från sidorna fria från hallon.
  • Rulla till en jämn och fin Budapestrulle.
  • Skär bitar av önskad storlek.
  • Pudra med florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.