1 Ingredienser
Botten: 250 g äggvita 250 g strösocker 90 g florsocker 65 g Maizena (majsstärkelse) 100 g mandelmjöl 100 g hackad mandel Fyllning: 100 g färska hallon Garnityr: 10 g florsocker Skriv utGör så här:
Väg upp alla ingredienser.
Blanda florsocker, maizena, mandelmjöl och hackad mandel i en bunke.
Vispa upp vitan med 1/5 av strösockret på låg hastighet. Tillsätt resterande del av strösockret lite i taget och fortsätt att vispa i hög hastighet tills marängen är fast.
Rör ner florsocker, maizena, mandelmjöl och hackad mandel försiktigt. Man ska blanda så lite som möjligt för att bevara luften i marängen.
Spritsa diagonalt på bakplåtspapper med en stor rund tyll (storlek 16).
Sätt ugnen på 170 grader och låt den färdigspritsade Budapesten stå i rumstemperatur i ca. 20 minuter för att Maizenan ska svälla.
Baka av i 170 i ca. 20-25 minuter eller tills marängen har fått en lätt ljusbrunfärg.
Låt svalna.
Vispa vispgrädden fast.
Vänd Budapestbotten upp och ner på en ny, ren bakplåtspapper och ta bort pappret som bottnat sitter fast i.
Bred vispgrädden på botten. Något mer vispgrädde i mitten av botten från kant till kant.
Lägg färska hallon (eller annan frukt/bär) på nästan hela botten, lämna ca. 3 cm från sidorna fria från hallon.
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.