Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Hacka persiljan och blanda medmorötterna. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Vår Linus är iväg på datakväll med några killar från klassen och ska sova över. börjar komma i den åldern nu när det är roligare att vara med kompisar än hemma med sina mossiga föräldrar
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök och körsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Morötter är goda precis som de är, rårivna eller bara kokta med lite salt - för att inte tala om pressade till juice - men ibland kan det ju kännas roligt med lite omväxling
Den innehåller bland annat rikligt med C-vitamin, Järn, B-vitaminer, A-vitamin, kalcium och fibrer ochtillsammansmed spenat som innehåller mycket Järn samt A- & C-vitamin får man en ordentlig "vitanmboost"
Behövde hjälp både med att linda om och att laga färdigt maten som jag påbörjat. Smaka av med sockret för att ta udden av syran från soyan (om du inte vill ha den kvar syran förstås
Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Tre sorters knapriga snacks med olika karaktär i smaken och även formen. En matigare köttfärssås med rejäla bitar champinjoner och paprika blev det till middag, med tagliatelle och så tomater förstås
Marsankräm under ett knaprigt hasselnöts- och kaneltäcke. Men vi börjar med huvudrätten. Blanda smör, mjöl, nötter, socker, kanel och salt till en grovsmulig massa
Så här i elfte timmen kommer mitt bidrag och det är en kladdkaka med en twist. I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl ochtillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade medoch smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute medtillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.