Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök och körsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Grahamsrutor med morötteroch vita bönor. I ingredienslistan hittar man även bönor, ett smart sett att öka på näringsinnehållet i ett bröd och som kan bidra till en längre mättnadskänsla
Den innehåller bland annat rikligt med C-vitamin, Järn, B-vitaminer, A-vitamin, kalcium och fibrer ochtillsammans med spenat som innehåller mycket Järn samt A- & C-vitamin får man en ordentlig "vitanmboost"
Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs ochmorötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Blanda majs, krossade och tomater ochbönor i en kastrull. ) Det betyder inte att det smakar mindre eller sämre men den här gången tog jag i från tårna och använde fullkornspasta till kycklingen och ja
ex squashlasagne och zoodles) till halloumiburgare. Halloumiburgare med zucchini och morot. Den riktigt goda idén till stekta vaxbönor kommer också från nämnda källa
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl ochtillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Blanda i de rivna morötternaochtillsätt mjölk och olja. Smörj och bröa muffinsformar. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. 5 dl kokta adzukibönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.